Haber

CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu: Samsun betona gömüldü

CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, Samsun’da yaşanan sel felaketiyle ilgili, “Samsun her yağmurdan sonra sele teslim oluyor. Daha da kötüsü Samsun’u yönetenler bu felaketler hiç yaşanmamış gibi davranmaya devam ediyor. Bakın yeni imar planları doldu” dedi. Atakum Plajı’nda deniz. “Birilerine yeniden imar kirası oluşturmak. Samsun için yeni felaketlere davetiye çıkarmak. Beton lobisiyle çalışmaktan ve kârdan bahsetmekten yorulmadılar. Samsun’un böyle bir yönetim anlayışına ve bu anlayışın yağmacı, akıl dışı, bilim dışı eylemlerine daha fazla dayanması mümkün değildir.”

CHP Genel Sekreteri ve eski Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun’da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama yaptı. Samsun’un “kiraya ve betona” teslim edildiğini kaydeden Hancıoğlu, şöyle konuştu:

“Her yağmur yağdığında sel ve su baskını yaşıyoruz. Planlı bir kentleşme ve altyapı yatırımı yok. Kentteki tüm sel ve su baskını önleme projeleri kağıt üzerinde kalıyor. Dereler rehabilite edilmedi, riskli bölgelere yönelik bir eylem planı hazırlanmadı. Öncelikle -sınıfı tarım alanları imara açıldı, buna yenileri de eklendi.” Samsun betona gömülüyor ama altyapı, üstyapı, bilim, teknik, hukuki konular umurlarında bile değil. Varsa imar kirası, beton lobi. İşte yaşadığımız sonuç. Samsun her yağmurdan sonra su baskınına teslim oluyor. Daha da kötüsü Samsun’u yönetenler sanki bu felaketler hiç yaşanmamış gibi davranmaya devam ediyorlar. Bakın yeni imar planları Atakum Plajı’nda denizi doldurup yine birilerine imar kirası oluşturuyor. Samsun için yeni felaketlere davetiye çıkarıyor. Beton lobiyle iş yapmaktan, kâr amaçlı konuşmaktan yorulmuyorlar. Burası Samsun’dur. Hiçbir yönetim anlayışını, yağmacı, akıl dışı, bilim dışı hareketlerini artık sırtında taşıyamaz. Samsun’u daha fazla yok etmelerine izin veremeyiz, vermeyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu